DOSTLUK


Size içten bir şekilde güzel olduğunuzu söyleyen;
Suratına kapadığınızda sizi geri arayan;
Sizin uykuya dalmanızı seyretmek için uyumayan;
Sizi alnınızdan öpen;
Size en zor anlarınızda bulutların üstüne çıkarmak isteyen;
Arkadaşlarının önünde elinizi tutan...

Öyle birini bekleyin ki;

Size durmadan size sahip olduğu ... Devamıiçin kendini şanslı saydığını veya ne kadar önemsediğini hatırlatan;
Arkadaşlarına dönüp 'aradığım o...' diyen...
Tenini besleyip gelistirmeye bakma,cünkü o sonunda topraga verilecek bir kurbandir.Sen gönlünü beslemeye bak! Yücelere gidecek,sereflenecek odur.
MEVLANA

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Dost vurulunca degil unutulunca kahrindan ölürmüs.Biz dostlarimizi kir çiçekleri gibi avucumuzda degil kursun yarasi gibi yüregimizde saklariz.
Adsız dedi ki…
NESLİHAN (KARDEŞİN)
"Dost deniz kenarindaki taşlara benzer.Önce tek tek toplarsın sonra birer birer denize atarsın ancak bazılarına kıyamazsın.İste sen o kıyamadıklarımdansın." benim hep kardeşim hep de dostumsun. çok şanslıyım ben. dünyanın en iyi dostuna sahibim.
Her üzüntümüzde,acımızda fark etmesek bile dostlarımızın desteği bizi ayakta tutar,onlar iyi günümüzde olduğu gibi her zaman yanımızdadır.Bizi mutlu etmek için kendi dertlerini unutup, bizim mutluluğumuz için çalışırlar. Çünkü biz mutlu olmadan mutlu olamaz onlar.
Dostluk melek gibi çıkar,ne olduğunu anlamamış vaziyette bir okyanusta dibe doğru inerken, tutup elinizden aniden yukarı çekerler. Biz sağa sola bakarken, o elin sahibini aramak aklımıza gelmez. Zaten suyun üstüne çıktığında bir teşekkür bile etmeyiz,bazen ise kendisine yapılan bu iyiliği unutmaz, karşılığını vermek ister. Oysa hiç birimiz bilmeyiz ki, o elin sahibi bizi yukarı çıkarttığı anda unutmuştur yaptığını… Yetmezmiş gibi yapmadıklarına bakar o elin sahibi… İşte o dosttur…