NEDEN OKUMAK


Neden çok okuyoruz, o kadar çok çünküleri var ki; saymakla bitmez.Bunlardan bazılarını yazmak istedim..Tabiki biraz da araştırma yaptım.James Hawel: ''Dünyayı yöneten, kalem, mürekkep ve kağıttır.'' Diyor haksızda değil yani.. Unutulmamalıdır ki kişi hangi mesleği seçerse seçsin çalıştığı kurumda bir numaralı olmalıdır.Gelelim Balzac: ''Bilginin efendisi olmak için çalışmanın kölesi olmalısınız.'' der.Kişinin hayatında bir numaralı olması demek bir çok konuda genel bilgilere sahip olması demektir.İşte bir numara olmanın ilk şartı: Okumak, okumak, okumak...
Herkes başarılı olmak ister.Bunun içinde en önemli şart ise,geçmişteki insanların tecrübelerinden, yararlanarak onların düştüğü hataları tekrarlamamak ve başlanan işe onların tecrübeleri ve deneyimlerinden yararlanarak başlamak.Hatırlarsınız ki tarih derslerinde bile görmüştük.Şimdi tarihe geçersek bitiremeyiz konumuzu...Gelelim konumuza örneğin bir makine mühendisi olacaksınız,peki bu işle 30 sene uğraşmış bir insanın yazdığı kitabı güzelce okursanız o işe 30 yıllık deneyimle başlamış olursunuz.Unutmayalım ki okuduğumuz her kitabın sayfalarında yıllar süren bir deneyim vardır.Bu da bize şunu hatırlatır; her kitap bir ömürdür..
İnsanları tanımanın en kısa yolu kitap okumaktır.. Ama yalnız şunu da belirtmek isterim ki;sırf okumak için anlamak için okumalıyız..Eğer anlamak için okumazsak ne kendimize nede çevremize örnek oluruz. Sadece kendimizi kandırmış oluruz..Son olarak şunu eklemek istiyorum:
Eskiler '' sanat altın bileziktir demişler''..İnsanın mesleği ne olursa olsun mesleğini güzel icra edebildikten sonra,ona ihtiyaç duyduğunda okuduklarıyla kendisine ve çevresine fayda sağlar..Okuma sayesinde elde edilen bilginin ve onun getirdiği faydalarından ömür boyu kullanır..Nice yazarlarımız vardırki;hayatta olmasalar bile kalemleriyle yaşıyorlar..Bizde bu okuma kervanına katılarak,kendimize ve geleceğimizi kurtarmış oluruz..Dediğim gibi; okumak, okumak, okumaktır.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Okuduğumuz kitapları da değerlendirebiliriz. http://www.cartoonnetwork.com.tr/paylasmayisevenparmakkaldirsin/