BEREKET


Vaktiyle birbirini çok seven iki kardeş varmış. Büyüğü Halil. Küçüğü ise İbrahim...
Halil, evli çocuklu. İbrahim ise bekârmış... Ortak bir tarlaları varmış iki kardeşin... Ne mahsul çıkarsa, iki pay ederlermiş. Bununla geçinip giderlermiş... Bir yıl, yine harman yapmışlar buğdayı. İkiye ayırmışlar. İş kalmış taşımaya.
Halil, bir teklif yapmış : İbrahim kardeşim; Ben gidip çuvalları getireyim. Sen buğdayı bekle. Peki, abi demiş İbrahim... Ve Halil gitmiş çuval getirmeye... . O gidince, düşünmüş İbrahim: Abim evli, çocuklu. Daha çok buğday lazım onun evine
Böyle demiş ve Kendi payından bir miktar atmış onunkine... Az sonra Halil çıkagelmiş. Haydi İbrahim. Demiş, önce sen doldur da taşı ambara. Peki abi. İbrahim, kendi yığınından bir çuval doldurup düşer yola. O gidince, Halil düşünür bu defa:
Der ki: Çok şükür, ben evliyim, kurulu bir düzenim de var. Ama kardeşim bekâr.
O daha çalışıp, para biriktirecek. Ev kurup evlenecek. Böyle düşünerek, Kendi payından atar onunkine birkaç kürek.
Velhasıl, biri gittiğinde, öbürü, kendi payından atar onunkine. Bu, böyle sürüp gider. Ama birbirlerinden habersizdirler. Nihayet akşam olur. Karanlık basar.
Görürler ki, bitmiyor buğdaylar. Hatta azalmıyor bile.
Hak teala bu hali çok beğenir ve..Buğdaylarına bir bereket verir, bir bereket verir ki... Günlerce taşır iki kardeş, bitiremezler. Şaşarlar bu işe... Aksine çoğalır buğdayları. Dolar taşar ambarları.
Bugün 'Bereket' denilince, bu kardeşler akla gelir.
Bu bereketin adı: Halil İbrahim bereketidir.
alıntı...

Yorumlar

TATESAL dedi ki…
CANIM SENİN DE EVİN-AŞIN BEREKETLİ
OLSUN.HİKAYEDEKİ GİBİ SENDE BANA DESTEK OLDUN.TEŞEKKÜRLER.ZİYARETİNE ÇOK MEMNUN OLDUM.SEN ERZİNCANLIMIYDIN?
KONUŞAMADIK BU KONUYU....SEVGİLER
Adsız dedi ki…
Canım yüreğine sağlık.Çok güzel paylaşımların var.
İzleyicelerine ekliyorum kendimi,
Sevgiler...
funda dedi ki…
Kardeş işte.... Dünyada anadan babadan sonra senin kötülüğünü istemeyecek tek insan, kardeş....Söylemesi bile çok güzel, dolu dolu, kalpten, KARDEŞ....
mehbup dedi ki…
Tek tek teşekkür ederim hepinize,bugün moralim çok bozuktu..Taze nane ,sözlerin ilaç gibi geldi,ışık oldu...Tatelsa teşekkür ederim,hepimizin evinden bereket eksik olmasın, Orguknit,teşekkür ederim en yakın zamanda ziyaretine geleceğim..Funda, kalpten kardeş teşekkür ederim..
3prenses dedi ki…
ne güzelmiş,bunu hiç duymamıştım çok sağol arkadaşım.
Adsız dedi ki…
Böyle günlerde bu yazını okuyunca çok duygulandırdın beni Mehbup.Ayrıca kendinizi iyi hissetmek istediğinizde bunları da yapabilirsiniz.

Krizde bunları yapın! İyi hissedin!

Kendinizi kötü hissettiğiniz zamanlarda bununla baş edebiliyor musunuz? İşinizi kaybetmiş olabilirsiniz, belki de terk edilmiş olabilirisiniz.

Peki, kendinizi daha iyi hissetmek için ne yapabilirsiniz?



Kendinizi keşfedin!

Daha kötüsünün de olabileceğini düşünün ve sahip olduklarınıza bakıp ne kadar şanslı olduğunuzu hatırlayın! Unutmayın şu sıralar işini kaybeden pek çok insan var ve bu bir tek sizin başınıza gelmiyor. Çocuklarınızı düşünün ve ne kadar güzel bir aileniz olduğunu hatırlayın!


Vücudunuzu keşfedin!

Stresinizden kurtulmak için dışarı çıkın ve minik bir yürüyüş yapın. Çok acıkmayın, az uyumayın ve televizyonun karşısına geçip saatlerce oturmayın. Hatta biraz da koşarsanız emin olun sizden daha iyisi olamaz.


Eğlenin!

Eğlenceli aktivitelerle stresinizi atın! Komik bir film izleyin ya da en sevdiğiniz müziğe odaklanın. Ama dikkatli olun ve eğlencenin dozunu kaçırarak sonradan kötü hissetmenize neden olacak işler yapmayın!


Harekete geçin!

Kendinizi kötü hissediyorsanız, değişiklik yapın! Örneğin patronunuzla sorun yaşıyorsanız, başka bir bölüme geçmeyi deneyin ya da davranışlarınızı değiştirin. Kendinize sorunun ne olduğunu sorun ve adım adım bunu çözmeye yoğunlaşın!


Anlam katın!

Negatif yaklaştığınız olaylara pozitif anlam katın! İşinizden kovulmuş olabilirsiniz ama bir düşünün bu her zaman yaşamak istediğiniz şehre taşınmak için bir fırsat olabilir. Olaylara farklı açılardan yaklaşmayı öğrenin ve negatif düşüncülerle kendinizi harap etmeyin!


Ailenizle ve arkadaşlarınızla vakit geçirin!

Sosyal bağlarınızı güçlendirin! Kendinizi izole etmekten kaçının ve kalabalıklara alışın. İnsanlara yardım edin ya da yardım almayı deneyin. İnsanlarla mümkün olduğunca çok vakit geçirerek dertlerinizden kurtulun!


Daha iyisini deneyin!

Eğer bir işi mahvettiyseniz üzülmeyin ve tekrar deneyin! Kolay kolay pes etmeyin ve hep daha iyisini isteyin. Baştan başlamaktan korkmayın!


Kendinize nasıl davranılmasını istiyorsanız başkalarına da öyle davranın!

Eğer başkalarının size iş ya da bir erkek-kız arkadaş bulmasını istiyorsanız, sizin onlar için ne yapabileceğinizi bir düşünün. Bir şey bulamıyorsanız en azından onlara karşı kibar olun. İhtiyacınız olmayan eşyaları bağışlayın. Bu şekilde yardımlaşmanın kendinizi iyi hissetmenize ne kadar yardımcı olacağına siz de inanamayacaksınız!

Ben ne yapıyorum tabii ki odaoyınları7/24'e takılıp stres atıyorum :))

Bunlara acizane olarak benim ilave etmek istediklerim ise;hep insanlardan birşeyler beklemeyip biraz da verici olmaya çalışmak.Günümüzde insanlardan yardım istediğinizde işinizi gören çok az kimse kaldı ama yine de birşey istenildiğinde değil de önemli olan insanlar sizden hiçbirşey istemediklerinde verebilmektir.Zaten o lezzeti alan kişi bir daha bırakamaz.

Hayatta her zaman ve her işte başına ne gelirse gelsin pozitif ve olumlu yaklaşmayı felsefemiz haline getirmeliyiz,ondan sonra hayat daha bir başka ve güzel olacaktır...