MUHSİN YAZICIOĞLU-ÜŞÜYORUM


Muhsin Yazıcıoğlu, 1954 yılında Sivas'ın Sarkışla ilçesi Elmalı Köyü'nde bir çiftçi ailesinin oğlu olarak doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla'da yaptı.

Yüksek öğrenimini yapmak üzere 1972'de Ankara'ya geldi. Üniversite tahsilini, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde tamamladı.

1968'de cemiyet (dernek) çalışmalarına başladı. Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katıldı. Ankara'ya geldikten sonra ise, Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başladı. Sırasıyla; Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yaptı. (1977-78).

1978'de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği'nin kurucu Genel Başkanı oldu. 1980 yılına kadar MHP'de Genel Başkan Müşavirliği görevinde bulundu.

12 Eylül 1980'de yapılan askeri darbenin ardından, MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası sanığı olarak cezaevine konuldu. 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kalan Muhsin Yazıcıoğlu, 7,5 yıl cezaevinde kaldığı bu davadan herhangi bir ceza almadı.1992 yılı Temmuz ayında, “içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşamadığı için” bir grup arkadaşı ile birlikte MÇP'den ayrıldı. 29 Ocak 1993 tarihinde Büyük Birlik Partisi kuruldu ve bu partinin Genel Başkanlığına seçildi.24 Aralık 1995'te yapılan erken genel seçimlerde ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak, yeniden meclise girdi. 28.02.1996 tarihinde ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye döndü. Muhsin YAZICIOĞLU, evli ve iki çocuk babasıydı..


ÜŞÜYORUM
Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır
Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum
Gözlerim parke parke taş duvarlarda
Açılıyor hayal pencerelerim
Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum
Kekik kokulu koyaklardan aşarak
Güvercinler ülkesinde dolaşıyor
Bir çeşme başı arıyorum
Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp
Mis gibi nane kokuları arasında
Ruhumu dinlemek istiyorum
Zikre dalmış her şey
Güne gülümserken papatyalar
Dualar gibi yükselir ümitlerim
Güneşle kol kola kırlarda koşarak
Siz peygamber çiçekleri toplarken
Ben çeşme başında uzanmak istiyorum
Huzur dolu içimde
Ben sonsuzluğu düşünüyorum
Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum
Durun kapanmayın pencerelerim
Güneşimi kapatmayın
Beton çok soğuk, üşüyorum...

Muhsin YAZICIOĞLU

Muhsin YAZICIOGLU sesli slayti-Hayatı
http://www.slaytyerim.com/component/docman/doc_details/1243-muhsin-yazcolu.html

Kaynak:http://www.slaytyerim.com/

Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11290927.asp

Yorumlar

hatice dedi ki…
iyileri Rabbim erken alıyor yanına.
belki de bu çarpık dünyada daha fazla acı çekmesinler diye...
Allah'tan geride kalanlara sabır, o helikopter içinde ölümü bekleyenlere de rahmet dilerim
MANUKYAN dedi ki…
insanın içi acıyor valla hele o muhabirin yaşarken ölüme doğru gittiğini bilmek çok kötüydü..
Adsız dedi ki…
Allah gani gani rahmet eylesin,ruhları şad mekanları cennet olsun inşallah.Türk milletinin başı sağolsun.İyiler artık fazla yaşamıyor,geride kalanlara ailesine arkadaşlarına ve tüm sevenlerine Allah sabır ve güç versin.
Unknown dedi ki…
hepimizin başı sağ olsun. ben de ençok iha muhabirinin durumunu merak ediyorum. henüz kendisine ulaşılamadı. inşallah bir mucize olur ve yaşıyordur.

bu arada hava muhalefeti, coğrafi konum elverişsiz olabilir ama bu durumu kınıyorum. bir parti başkanının olduğu bir helikopter düşüyor ve o kadar ekibe rağmen 2 gün boyunca bulunamıyor. ve enkazı aranan yerin tam tersi istikamette köylüler buluyor. bu nasıl bir rezilliktir.

bir de tv de izlediğim kadarıyla yakınlardaki köyün hali içler acısı. doğru düzgün yolu bile yok. sayın başbakanımız umarım bu durumdan bir ders çıkarır ve en azından o köyün yollarını yaptırır. o köylüler bu çileyi tüm kış boyunca çekiyorlar.
dshandmade dedi ki…
çok üzücü gerçekten. özellikle muhabirin konuşmaları insanın aklından çıkmıyor. Ailesi o konuşmayı dinledikten sonra... Allah sabır versin.
Second Life dedi ki…
Sevgili Mehbup,

Böylesine elim kaza sonucu kaybettiğimiz değerli siyasetçimizi n hayatını ve şiirini bizimle paylaşyığın için teşekkürler.Allah'tan rahmet geride kalanlara sabır diliyorum.
Adsız dedi ki…
canımm..nihayet yapabildim..çok teşekkür ediyorum yardımların için...
muhin bey için hazırladığın sayfa süper..ne acıdırki ancak kaybettikten sonra anlayabiliyoruz yitip giden değerlerimizi..herkeimden insanın memnun olduğu bir devlet adamı..mekanı cennet olsun...tekrar gelicem canım..a.e.o.
www.sarmasikgullerim.blogcu.com
beyhan
hira dedi ki…
Yiğido cektiğin acılara rağmen hiç taviz vermeden dik duruşun unutulmayacak ismin nesilden nesile aktarılacak.Gururlu ve şerefli hayatın örnek olacak UNUTULMAYACAK ve UNUTTURULMAYACAKSIN.O öldükten sonra birileri birşeyleri düzeltse ne olur onun üstünden yasaklara rağmen propoğanda yapanları kınıyor sevenlerini salı günkü cenazeye davet ediyorum.Ruhu şad mekanı cennet olsun.Rabbim ailesine eşine ve çocuklarına dayanma gücü versin.
Adsız dedi ki…
O MUHABİR, NASIL OLDU DA 112 ACİLDEKİ KIZIN NERDESİNİZ? SORUSUNA ELİNDE CEP TELEFONU OLDUĞU HALDE -BİLMİYORUM DİYE CEVAP VERDİ? HER TELEFONDA BAĞLI OLDUĞUN BAZ İSTASYONU APAÇIK GÖRÜLÜR... BU SES KAYDINININ BASINA VERİLMESİ VE SAATLERCE AYNI KONUŞMANIN VERİLMESİ DE MANİDAR... VELHASIL, VALİNİN İLK AÇIKLAMASI DOĞRUDUR....