SENİN TAHTA PERDENE KOYDUĞUM ÇİVİ İÇİN




BENİ AFFET(eğer varsa)

Kötü karakterli bir genç varmış. Bir gün babası ona çivilerle dolu bir torba vermiş. ' arkadaşların ile tartışıp kavga ettiğin zaman her sefer bu tahta perdeye bir çivi çak' demiş.
Genç, birinci ilk günde tahta perdeye 37 çivi çakmış. Sonraki haftalarda kendi kendini kontrol etmeye çalışmış ve geçen her günde daha az çivi çakmış. Nihayet bir gün gelmiş ki hiç çivi çakmamış.
Babasına gidip söylemiş. Babası onu yeniden tahta perdenin önüne götürmüş. Gence bugünden başlayarak tartışmayıp kavga etmediğin her gün için tahta perdelerden bir çivi çıkart (sök)' demiş. Günler geçmiş. Bir gün gelmiş ki her çivi çıkarılmış.
Babası ona 'aferin iyi davrandın ama bu tahta perdeye dikkatli bak. Artık çok delik var. Artık geçmişteki gibi güzel olmayacak' demiş. Arkadaşlarla tartışıp kavga edildiği zaman kötü kelimeler söylenilir. Her kötü kelime bir yara(delik)bırakır. Arkadaşına bin defa kendisini affettiğini söyleyebilirsin ama bu delik aynen kalacak(kapanmayacak). Bir arkadaş ender bir mücevher gibidir. Seni güldürür yüreklendirir sen ihtiyaç duyduğunda yardımcı olur seni dinler sana yüreğini açar' demiş
Gözler arasındaki ilişkiyi biliyor musun? Onlar birlikte göz kırparlar, birlikte ağlarlar, her şeyi birlikte görürler ve birlikte uyurlar. Buna rağmen asla birbirlerini görmezler. Arkadaşlık bunun gibi olmalı.
Güzel Sözler
Gerçek bir arkadaş, iki gövdede yaşayan tek bir ruhtur.
ARİSTO
Arkadaşlık her zaman gölge veren bir ağaçtır.
COLERİDGE
Düşman isterseniz, dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz, bırakın, dostlarınız sizi geçsin.
LA ROCHEFOUCAULD
Alıntı

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Dostluk emek ve paylaşımlarla uzun zanan içerisinde defalarca sınanarak pekişir.Arkadaşlıklar ise daha yüzeysel ilişkilerdir bana göre o nedenlede arkadaş çok dostlar ise azdır.Dost zor zamanlarınızda yanınızda olup sorgulamadan sizi sarıp sarmalayan ve gözlerinizle anlaşıp konuştuğunuz kişidir bu anlamda kendimi şanslı sayıyorum.Biliyorum ki en zor anımda gel dediğimde hiç bir soru sormadan gelecek 3can dostum var.Yamamım boyunca en büyük ve değerli kazancımda onlar.Herkese uzun ömürlü dostluklar dilerim.Sevgiler.
Sağol Mehtap bu güzel konu ve dostluğun ne demek olduğunu hatırlattığın için.
HİRA
mehbup dedi ki…
Sağol Hiracığım,arkadaşlık bulunmayacak bir nimet,yeter ki doğru insan olsun..teşekkürler..
MAVİ UMUT dedi ki…
Resim ve yazı çok güzel..
(kelime doğrulamayı iptal etseniz daha kolay olmazmı yorum) :)
mehbup dedi ki…
Dikkate alacağım..Teşekkürler..