Atatürk Sözleri -Atatürk Mesajları


ATATÜRK DİYORKİ;

Biz Türkler, bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklâle timsal olmuş bir milletiz.

Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz

Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. Milletlerin esirliği üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkumdurlar.

Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre saygı duyarız.

Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir.

Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır.

Bir dinin tabiî olması için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lazımdır.

Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.

Türk Milletinin istidadı ve kesin kararı medeniyet yolunda, durmadan, yılmadan ilerlemektir.

Milletimiz her güçlük ve zorluk karşısında, durmadan ilerlemekte ve yükselmektedir. Büyük Türk Milletinin bu yoldaki hızını, her vasıtayla arttırmaya çalışmak, bizim hepimizin en kutlu vazifemizdir.

Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.

Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye eski devirlerdeki gibi basit değildir. Bugünün anaları için gerekli vasıfları taşıyan evlat yetiştirmek, evlatlarını bugünkü hayat için faal bir uzuv haline koymak pek çok yüksek vasıflar taşımalarına bağlıdır. Onun için kadınlarımız, hattâ erkeklerimizden çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar; eğer hakikaten milletin anası olmak istiyorlarsa.

Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim

Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet namını almak istidadını keşfetmemiştir.

Dünyanın her tarafından öğretmenler insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurlarıdır.

Kaynak:Sevda.tk

Yorumlar

Yaşamkafe dedi ki…
Tek tek üzerinde durulması gereken muhteşem sözler bunlar...

Atatürk'ü iyi anlayabilirsek ulusça aydınlık günler bizim olur ..

Bu güzel paylaşımın için teşekkürler Mehtap...
FASLI dedi ki…
Mustafa Kemal ATATÜRK tanındıkça daha çok bağlanılan dahi bir insan. Vatanını seven büyük komutan büyük öğretmen. Keşke onun arkasına sığınarak çirkin emellerine alet edenleri Atam'ın kurduğu ülkenin mahkemeleri yargılasa...Seni Seviyoruz...Herkese rağmen...Çünkü senin ideolojin Türk Vatandaşını en uygar insan haline getirebilmekti...Nur içinde yatsın..
aktifmutfak dedi ki…
sevgili mehbup...umarım bunu herkes okur..yazıyı yani.Atatürk gibi bir lidere sahip olduğumuz için gurur duyuyorum.umarım bazı insanların ( ki bunlar Atatürkçüyüm deyip yanlış insanları başımıza getirenler )aklı başına gelir dee sevgili atamızı hatırlayıp ellerini vicdanlarına koyup düşünürler...
hira dedi ki…
Sözde değil özde Atatürk'çüler onu yıllarca mirasına sahip çıkarak yaşatacaklar.
Sağol MEHTAP eline sağlık.