Bu Adam Benim Babam Pakistan 7.Türkçe Olimpiyatları

Bu Adam Benim Babam Pakistan 7.Türkçe Olimpiyatları 1.Grup Birincisi


Pakistan'dan Muhammed Salman ''Benim Babam'' adlı şarkıyı seslendirdi. Zaman zaman şarkıya eşlik eden Fatih Kısaparmak gözyaşlarını tutamadı.Ben bile göşyaşlarıma hakim olamadım...Eminim tüm Türkiye duygulu anlar yaşamıştır.Hayran kaldım.Söyleyecek söz bulamıyorum.Harikaydı..

7. Türkçe Olimpiyatları Şarkı Yarışması Azerbaycan Şarkı Dalı 2.Grup İkincisi



Azerbaycanlı öğrenci Gülizar Ferecov, ''Demir Attım Yalnızlığa'' adlı parçayı seslendirdi. Jüri üyesi Ebru Gündeş'in şarkısını söyleyen Azerbaycanlı öğrenciye hayran kaldı. 13 yaşındaki öğrenciye Gündeş zaman zaman eşlik etti. Daha sonra sahneye çıkan Ebru Gündeş ile çıplak sesle şarkı söyleyen ikili tüm izleyenleri hayran bıraktı.

Şarkı Finali'nde Orhan Hakalmaz, Fatih Kısaparmak, Ebru Gündeş, Serdar Ortaç, Emrah İpek, Erhan Güleryüz, Ertuğrul Erkişi, Hakan Şükür, Oktay Kaynarca, Prof. Dr. Şükrü Halit Akalın ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı jüri üyeliği yaptı.Jüri üyeleri düşüncelerini belirttiler. Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Halit Akalın: "115 ülkeden 700 genç, sevgi dili Türkçe ile, barış dili Türkçe ile yarışıyor. Bu benim için en büyük mutluluk. Bu gençleri yetiştiren öğretmenleri kutluyorum. Bu öğretmenleri yetiştiren insanları yürekten kutluyorum. Onların sayesinde Türkçe dünya dili. Hepsinin önünde saygı ile eğiliyorum."
115 ülkeden 700 öğrencinin yarıştığı 7. Türkçe Olimpiyatları Şarkı Finali muhteşemdi.Bütün öğrenciler gönüllerimizin birincisiydi.Bu organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum..Teşekkürler..

Yorumlar

Pabuc dedi ki…
muhteşemmiş ben muhammedi dinlememiştim ama 1. olduğunu duymuştum ,bu kadar güzel söylediğini bilmiyordumiyıllardır Fatih Kısaparmak ağlatıyordu bu güzel şarkıyla bizi ,şimdi ise Fatih Kısaparmakla birlikte ağladık..
mehbup dedi ki…
Teşekkür ederim,dinliyorum dinliyorum doyamıyorum, o kadar güzel söylemişler ki hayran kaldım.
kubra zeynep kara dedi ki…
bizde çok duygulanarak dinledik,hayran kaldık.
çok güzeldi yarışma gerçekten