Nedir Bu Bloglar Arası Savaş???


Bu konu da yazıp yazmama konusun da çok kararsızdım.Bundan bir kaç hafta önce bir blog arkadaşı ziyaretim de yazdığı yazıdan dolayı izlemeden çıktım.Yazdığı yazı blogları eleştri niteliğindeydi.İnsanlar neden blog tutar,paylaşmak için yazıları,istediğini duygulaını düşüncelerini, beğendiği yazıları blogun da paylaşır.Bu kişi blogları alıntı olarak paylaşımlar yapıldığını,maillere gelen yazıların blog da paylaşıldığını, cinsel konuların yansıltığını ve bundan dolayı durumdan rahatsız olduğunu belirtmiş.Bu yazıyı okuyunca izlemeden çıktım.Eğer bir insan istediğini paylaşamadıktan ve istediğini yazamadıktan sonra niye blog tutsun.

Aslında bu yazıyı yazmamın sebebi ise, geçen bloguna uğradığım da gördüğüm yazıydı.Evet mailden alıntı yapmıştı, eee kardeşim sen hem eleştriyorsun blogları hem de aynı şeyi yapıyorsun..Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...
Yapmayın eğer eleştri yapıyorsan arkasında dur, yapamıyorsan hiç yapma yoksa bak böyle tükürdüğünü yalarsın..Bu da sana kapak olsun..

Benim için önemli olan blogda ki içerik ve paylaşımlardır..Eğer o içerik sağlam ise bence tam blogcudur.Yoksa kendisi yazmış, şu yada bu yazmış. önemi yok.Bana verdiği duygu hissi,öğretisi yeter..

Yorumlar

Pabuc dedi ki…
Süper söylemişsin...''Eğer bir insan istediğini paylaşamadıktan ve istediğini yazamadıktan sonra niye blog tutsun. '' Biz yorum yaparken kişye karışmayı anlıyoruz...
Hatsumomo dedi ki…
Bence bu tip insanlarda,sadece olumsuzluk duyguları hakim...aslında kendileri için üzücü,hem biraz dikkat edilirse bütün düşünürler dahil birbirinden etkilenmiştir ve benzer kelimelerle konuşmuşlardır, istisnasız hepsi :=)
sufi dedi ki…
Kişi ne anlatırsa kendini anlatır.Kime ne söylüyor ve suçluyorsak suçlu aslında bizizdir değil mi?
Elifin Terazisi dedi ki…
Kendini tarif etmiş.Yaptığımı yapmayın , dediğimi yapın diyerekte akıl vermiş.
tuykalem.org dedi ki…
birilerinin haklarını çalıp adını sanını kim olduğunu belirtmeden paylaşmadığımıza göre sorun yok. Eğer bu açıdan bakılırsa müzik eklemekte aynı şey. Şarkıcı istiyor mu bakalım her istede şarkısı çalınsın albüm satışları dursun. Ayrıca bu aklı vermesi gereken nice blog var oralara doğr uzasın derim ben :)
GÜVEN SERİN dedi ki…
Güzel ve nazik bir tepki :))

Elinize,dilinize sağlık...
Pilli Petro dedi ki…
birileri okusun memnun olsun ya da eleştirsin diye blog tutmamalı insan. kendi istediği gibi yazmalı, paylaşmalı insanlar paylaştıkça da zaten mutlu olacaktır dahası ne ?

herkes istediğini yazsın neden yazmak istiyorsa. herkesin apayrı sebepleri var neticede :)
Newbahar dedi ki…
Kimsenin kimseyi şunu bunu yazmış diye eleştirmeye hakkı yok değil mi?
İsteyen dilediğini yazabilir. Yazdıkları onun şahsiyetini ele veriyor. Beğenirsen izlersin, beğenmezsen uğramazsın.
Öte yandan yazıyorsan eleştiriyede açık olacaksın, hoş göreceksin. Herkes aynı fikirde olmak zorunda değil. Ama yok ben eleştiriye gelemem diyorsan yorumlara kapatacaksın öyle değil mi..

selamlar
♥ŞANSLI♥ dedi ki…
Çok saçma geldi banada!burada güzellikleri paylaşmıyormuyuz?önemli olan yazılandan bir ders çıkarmamız.Bu nerden olursa olsun ne fark eder önemli olan kaynak göstermek değil mi?kendi üzerimden yazayım ben ne modacıyım,ne edebiyatçı,ne şair,ne sanatçı nede vs.Tabiki bazı yazıları kaynak gösterip,sevdiğim yazıları paylaşacağım dostlarımla.Mail deyip geçmemek lazım hem; ne duyarlı iletiler geliyor.Onları ben de paylaşıyorum paylaşacağımda.Her şey hep beraber güzel.Biz çıkalım tek başın yazsın bakalım tadı tuzu var mı?
Yazıyı yazarken düşünmeden yazmıyalım değil mi?
Teşekkür ederim.
Sevgiler canım.
haykırış dedi ki…
Sözün özü bu..
Elinize sağlık.
Sevgi ve saygılar
Unknown dedi ki…
Sevgili Mehbup,zaten ülke olarak gerginlikler yaşıyoruz ne olacak ne yapacağız derdine düşmüşken rahatlamak adına girdiğimiz şu sanal ortamda da savaş olmasın. Yeter ya diyorum artık ben bu nedir huzurlu olalım derken gerilmenin anlamını çözemiyorum. Neden Mutsuz ve Umutsuzum neyse içimi boşalttım size de ama sıkıldım artık haberleri bile artık kapatıyorum ne yapayoruz nereye gidiyoruz anlamış değilim.
Olumsuzluğu gördüğüm yerde artık ben de yokum. Güzellikleri görelim ve paylaşalım.

Güzellikler sizinle olsun.Sevgiyle kalın...
Kaptan Zor dedi ki…
birinci adam sorar
"insanlar neden kitap yazıyorlar" diye şaşkın bir halde. ikinci adam
"para kazanmak için" diye cevap verir bilgiç bir ukelalıkla. birinci adam sorar tekrar
"ya paylaşım ve bu paylaşımın sonucu olarak gelişime ne demeli? edindiğimiz dostlarımız, eşlerimiz ve çocuklarımız bu paylaşım sonucu değil mi? ve paylaştıkça gelişmez miyiz? geliştikçe büyümez miyiz? paylaşımlarımız başkalarının yüzünde ki anlam değil midir çoğu zaman?" der. İkinci adam sadece bakar. Birinci adam devam eder sözlerine
"yapraksız bir ağacın dalları gibi olmak istemez kimse. o yüzden fırsatını buldukça herkes bilgisini deneyimini paylaşmalı birbirleriyle, her yerde her şekilde olmalı bu paylaşım..."

sevgiler...
tufan dedi ki…
Bu konuda sizinle aynı fikirde olduğumu bilmenizi istedim sadece,insan sözlerinin arkasında durmayı bilecek.

Saygılar.
Adsız dedi ki…
seçmiş olduğun resme bayıldım canım ya, her görüşümde gülümsetiyor : )
yazıyla da, resimde de hedef yine tam 12 den ; )

zencefil
Unknown dedi ki…
Blog savaşları iyidir ve gereklidir.