Ahh o çığlıklar olmasaydı!


Hayata gözlerimizi açtığımızda annemizi babamızı seçme imkanımız yok. Ama yola kiminle devam edeceğimzi eşimizi, dostumuzu, arkadaşımızı seçeriz. Bu yolda yürürken bazı arkadaşlarımızdan ayrılmak zorunda kalırız, yaşam şartları, hayat mücadelesi vermek için, ama başka bir yolda tekrar karşılarız, o an yaşanan mutluluk paha biçilemez. Bazıları ise bırakırlar bizi, ölüm alır elimizden. Dökülen bir kaç damla gözyaşıyla yüreğimize gömeriz. Hatırladıkça, o gözyaşları içten içe akar. O yollarda yürürken çukurlara düşeriz, kavisli yollardan geçeriz. Ama genede ayakta dururuz, sağlamdır arkadaşlıklar sevgi vardır, dostluk vardır, saygı vardır ve bağlılık vardır. Yolda hep iyilerle karşılaşamıyoruz. Öyle ki bazıları vardır ki içinde bulundukları buhran denizlerine, dipsiz kuyularını sizleri de çekmek isterler ki siz o kuyuya indikçe çığlıkları duyarsınız ve en acısı da o çığlıkların sevdiğiniz insanlara ait olmasıdır.O kuyuya insanları çekmek isteyenlere acıyorum, kendilerini o dipsiz, derin kuyunun esiri olmuş, yollarına devam edemiyorlar. Başkalarını da kendi kuyularına hapsetmeye çalışıyor ki, çok yazıkkk!!! Siz el uzattıkça tutmak yerine sizi de çekmeye çalışırlar kendi iğrenç kuyularına.Esir değil, özgür olmak istiyorum.O an; o kuyuya inerken o çığlıkları duyunca, ne kadar uzaklaşabilirsem o kadar iyidir dersiniz ve kaçarsınız. Aslında bir kaçış değildir bu, yapabilecek birşey olmadığındandır o insanlar için. En doğrusuda kaldığınız yerden yolunuza sevdiğiniz insanlarla devam etmektir.
Yolda yürürken ne olursa olsun sevginizi, saygınızı verin ama değerlerinizden asla vazgeçmeyiniz.
Bir kez daha şanslı olduğumu hissediyorum.Bir kaç gündür devamlı dinlediğim bir şarkı, dinleyiniz.
Black - Wonderful Life


Tavsiye etmek istediğim bir yazar, yazılarında bana bir çok şey kattığı ve çok şey öğrendiğim bir yazar. Nesgayfe

Yorumlar

Adsız dedi ki…
müzik yorgun beynime ilaç gibi geldi canım.
mehbup dedi ki…
İki müzik de aynen, öpüyorum...
uruguaylı dedi ki…
Gitmek isteyendir giden,kalmak isteyendir kalan.Bense ne istersem o olur, beni yanına almak isteyenden sabun köpüğü gibi kurtulurum ben istemezsem.Buda bana hayatın sadece saç tellerime değil tecrübelerime kattıklarıdır..
mehbup dedi ki…
@uruguaylı ne güzel söyledin :)
Hayatı daha da zorlaştırmanın anlamı olmadığını düşünüyorum.
MAVİ TUTKU dedi ki…
Yaşamışlığıma benzeyen öyle güzel bir yazı olmuş ki bu.

Tercih edemediklerimiz var hayatımızda..bunlar bizi yanlış yapmaz, kötü de yapmaz..çünkü elimizde olmayan şeylerdir dediğin gibi.
Ama bazı tercihler vardır ki insanı düşürür, onurunu şahsiyetini hiç eder..elini tutasın çekip çıkarmaya çalışırsın, ölümüne yorulursun ama olan sana olur..sen kötü olursu ve o kişi..benim tercihim der?

Tercihlerdir insanı insan eden ve etmeyen..!

Bu parçayı dinlemeyeli o kadar uzun zaman olmuştu ki..teşekkür ederim.
mehbup dedi ki…
Ben teşekkür ederim, çok mutlu oldum ziyaretinizle Mavi Tutku :)

Yaşadığım acı bir olay işte. Doğru bir tercih yaptığıma inanıyorum
tugrulakin dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
tuğrul akın dedi ki…
teşekkür ederim mehbup, çok naziksin :) ayrıca güzel bir yazı olmuş ;)
mehbup dedi ki…
Hoşgeldiniz Tuğrul bey, teşekkür ederim :) Severek, beğenerek takip ediyorum sizi :)