Özledim Baba


Yine düştün aklıma.. Ne zaman böyle olsam, devasa bir kartal kanat çırpıyor sanki başımda. Kocaman oluyor yüreğim. Sıcak, sımsıcak bir rüzgar üflüyor kanatları, bedenime.
Gözlerimi kapatıyorum… Mis gibi toprak kokusu yayılıyor her yana. Bir dudak izi arıyorum yanağımda. Bulamıyorum. Birlikte geçirdiğimiz en son bayramın üzerinden, yüzyıllar geçmiş. Biz sadece bayramlarda öpebilirdik birbirimizi.
Şimdi anlıyorum; küçücük bir öpücük anısı, kocaman bir mirasmış bir çocuğun geleceğinde. Hiç sesim çıkmıyor oğluma. Öpüyor canımı yakarcasına. Özgürce dokunurken, ılık ılık akıtıyor tüm sevgisini annesine.
Evet, ben anne oldum baba. Küçük, yaramaz, laf anlamaz, haylaz kızın; BEN.
Büyüdükçe anladım seni… Hoyrat, batasıca töreleri. Bizleri öpmek yerine, gizlice uyurken seyretmelerini.
Senden öğrendim eğilmemeyi… Öğütlerin değil, sendin örneğim. Yok, bütün çocukların gözündeki; “en güçlü benim babam” duygusu değil benimkisi. Ben olmam, ağzımdan çıkan her sözcüğe iyisiyle, kötüsüyle sahip çıkmam senin eserin.
Bir kez yenikliğini izledim. O illet hastalık sona götürürken seni, inlemelerine söz dinletemedin belki; ama ben gözünü gözledim. Akmadı göz yaşların. Bıraksaydın belki de… Bırakmadın.

Ne zaman aklıma düşsen, açılıyor göz yaşı çeşmelerim...

Biliyor musun? Dökülen her damla, yıkıyor geçmişimi, geleceğimi.Ya beynimin alevi.. Hangi saklı körükten alıyor rüzgarını...

ÖZLEM HEDEFSİZ BİR OKMUŞ BABAM

Kaynak:Slaytyerim

Babalar Günü için Özel Slaytlar:
Slaytyerim







Yorumlar

Kurbiş dedi ki…
:(( çok etkileyici ne desem boş herşeyi ifade etmişsin varlığı yokluğu
shenem dedi ki…
:'(..nie ağlıyorum..
tasarım mekani dedi ki…
Canim sana sevgilerimi sunmaya geldim... Medinem
carmen dedi ki…
çok duygulu bir yazı,fikrinize sağlık
fasni dedi ki…
hayatımızda hep bıseyler eksık mı ama benım babamında yoklugu benım hayatım ıcın koca bı eksıklık yaptıgım yanlıslarım bırılerınde hep babamı aramama neden oluyo ve herzaman hayal kırıklıgına ugruyorum ıcımdekı yanlızlık hayatımdakı eksıklerın birlesimi
vişnap dedi ki…
Öyle çok özledim ki çok uzun yıllar oldu bırakıp gittiği o kokusunu dahi hayal gibi hatırlıyorum:( Ne istersin tek bir hakkın var deseler ben babamı istiyorum derim.